Istorie

Lecţia de istorie

Istoria Trupei FreezeEra iarnă. Se întâmpla în luna lui „Făurar” 2010. În lumea improvizaţiei, super-eroi rătăceau prin proiecte improvizate sau ţineau piept pe cont propriu tristeţii şi plictiselii. Sosise însă vremea regăsirii. Era timpul ca super-eroii să-şi unească forţele şi să facă ceva împotriva mediocrului şi banalului. Andrei şi Florin, care se cunoscuseră pe „băncile” Şcolii de Improvizaţie a Teatrului Fără Frontiere în 2007, hotărăsc împreună cu Ciprian, cu care, de ceva vreme, împărţeau scena în proiectul Improfun şi colaboraseră în proiectul improvizaţie.ro, să se alieze într-o nouă trupă de improvizaţie. Pentru realizarea acestei idei măreţe era însă nevoie de mai mulţi oameni determinaţi să facă improvizaţie de calitate. Giovanni, lup bătrân într-ale improvizaţiei şi într-ale vieţii, improvizator cu care ceilalţi trei s-au cunoscut la Şcoala de Improvizaţie şi funcţionau grozav pe scenă, acceptă provocarea de a duce spectacolul de teatru de improvizaţie la un alt nivel şi se alătură acestei idei. De asemenea, tinerii actori Adi şi Raluca, cu care ceilalţi avuseseră o colaborare îndelungată şi de succes, completează noul proiect cu talentul şi prospeţimea lor. Ceva important era pe cale să se întâmple. La scurt timp după ce zarurile fuseseră aruncate, cei şase super-eroi s-au strâns într-o seară de taină, în bârlogul răcoros al lui Andrei. Toţi ştiau pentru ce au venit. Toţi luptau pentru un spectacol de calitate. Îşi uniră forţele pentru ca lumea improvizaţiei să devină una mai bună. Poantele ieftine şi umorul de doi bani aveau acum un duşman. Habemus Trupa!

Această trupă nou-născută trebuia însă botezată, pentru a fi protejată de forţele bunului-gust şi de cele ale zeului improvizaţiei, Keith Johnstone. Brainstorming-ul de găsire a numelui potrivit era în plină desfăşurare, fiecare făcea propuneri, însă minţile parcă le erau îngheţate, doar era februarie… iarnă… frig… FREEZE! improfunAcest nume se auzi deodată şi încălzi pe loc minţile şi inimile tuturor. Zâmbetul le îngheţă pe faţă! Era perfect, mai ales că FREEZE denumeşte şi una dintre probele consacrate din improvizaţie. Primul spectacol de improvizaţie al trupei FREEZE a avut loc pe 24 februarie 2010, în Clubul Prometheus, unde i-am putut vedea mult timp. Între timp, după mai multe concubinaje mai mult sau mai puţin fericire, ei s-au stabilit în Inlight Theater Pub. Trupa şi-a făcut debutul chiar de Dragobete, ziua în care FREEZE şi improvizaţia şi-au declarat dragoste reciprocă. Au urmat multe seri minunate de spectacol săptămână după săptămână, atât în clubul de căpătâi, cât şi în alte cluburi. Au avut loc şi nenumărate reprezentaţii la evenimente publice şi private, unde oamenii au improvizat alături de FREEZE şi de unde au plecat acasă mai fericiţi, dar şi mai fericiţi au revenit la următoarele spectacole.

Trupa Freeze prin istorie Însă, cum viaţa înseamnă şi suişuri şi coborâşuri, la un an de la înfiinţare, drumurile Ralucăi se despart de cele ale trupei FREEZE. Dar, The show must go on! Aşa că spectacolele au mers mai departe. Totuşi, cei cinci băieţi din FREEZE, işi mai doreau alături pe cineva împreună cu care să poată construi frumos poveşti, scene, echipa. Nu a fost uşor, dar în vara anului 2011, după destule tatonări, trupei FREEZE i se alătură Iulia, actriţă experimentată, talentată, dar în primul rând îndrăgostită de improvizaţie. Mulţumim! Şi cum un bine nu vine niciodată singur, cel care de-a lungul timpului i-a şi văzut crescând şi i-a şi ajutat să crească fiindcă le-a fost profesor de improvizaţie, Dragoş- actor cu ani buni de experienţă pe scene, decide în urma unei analize S.W.O.T şi a unui calcul de potenţial, să se alăture celorlalţi şase actori din FREEZE, unindu-şi forţele cu aceştia, rezultatul fiind teatrul de improvizaţie la nivel de super-erou. Ei trăiesc şi improvizează şi astăzi, căci dacă n-ar fi, noi nu ţi-am povesti. Pentru a-i vedea cu ochii tăi pe actorii trupei FREEZE, ei te aşteaptă la spectacol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>