Marius Matei

Marius

Nume: Marius Matei (ar putea să fie şi poreclă)
Alias: (Don) Giovanni
Vârstă: 42

În vara lui 2006 a vazut primul spectacol de improvizaţie iar reacţia lui a fost “Iiincredibiiiil! E foaaarte tareee!” Astfel, doi ani mai târziu, când a aflat despre cursurile de improvizaţie organizate de Şcoala de Improvizaţie a T.F.F. nu avea cum să nu fie super tentat.

Până atunci mai avusese experienţe pe scenă împreună cu prieteni actori care îl chemaseră în diverse proiecte mititele şi independente de teatru, deşi în “viaţa civilă” îşi achita facturile folosindu-se de licenţa de economist luată de la A.S.E. ca terminator de Management şi Marketing.

De la cursurile de improvizaţie a pornit şi ideea primului proiect care a însemnat urcarea pe o scenă ca improvizator, în cadrul spectacolelor ţinute de “Improfun” din 2009 până în 2010. Tot acolo, printre alte experienţe grozave, a avut parte de întâlnirile cu cea mai mare parte a colegilor şi prietenilor de-acum de la FREEZE. Se gândeşte cu plăcere şi la actorii de la care a avut de învăţat despre arta improvizaţiei şi are mulţumiri pline de drag pentru Mihaela Sîrbu şi (în ordinea cronologica a întâlnirilor) Arabela Neazi, Dragoş Muscalu şi Ioana de Hillerin.

Nu are o singură probă de improvizaţie preferată. Dar, dacă ar trebui să aleagă ceva, s-ar opri la “Poveste în 4 cu huiduieli”. Fiindcă are legătură mare cu ceea ce îl incintă la improvizaţie – nişte oameni, fără să aranjeze ceva, pun fiecare câte un pic şi construiesc o poveste faină. Asta l-a tentat atunci când a apărut proiectul FREEZE, la începutul lui 2010. S-a aruncat crezând şi visând să facă împreună cu echipa poveşti şi scene bune de teatru de improvizaţie. Bune cum n-a prea văzut el ca spectator, atât de bune încât să-i vina să-şi dea o bere după spectacol! Atât de bune încât să-i meargă la suflet, să-i fie drag şi să ramână apoi întrun colţ, zâmbind tâmp (ca Andy Dufresne în “The Shawshank Redemption” după ce făcuse o bucurie (şi) celorlalţi)!

Despre ce vrea să-i umple timpul liber – munte, teatru, găsit poezie, treburi de ecologie sau despre faptul că a facut cândva karate, ar prefera sa nu povesteasca aici. Ar cam lasa-o pentru o eventuală participare la vreun concurs de miss. Pardon, de mister! Mă rog, el zice ca ar fi cam tot aia! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>